יום ראשון, 12 באוגוסט 2012

עוגיות חמאה



מצרכים:
3 + 1/4 כוסות קמח תופח  (360 גרם)
1+ 1/2 כוסות סוכר לבן (200 גרם)
150 גרם חמאה רכה 
2 ביצים 
2 כפות חלב (30 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל 

הכנה:
1.  מנפים את הקמח.
2. בקערה גדולה מקציפים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל. מוסיפים את הביצים (כל פעם ביצה אחת), וכשהביצים מעורבבות היטב בתוך החמאה, מוסיפים את החלב.
3. מתחילים להוסיף את הקמח אל תערובת החמאה וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד.
4. מחלקים את הצק ל 4 -5 כדורים. מרדדים את הכדור בין שני דפי נייר אפיה, ומעבירים למקפיא ל20 -30 דקות.
5. טובלים את חותכן העוגיות בקמח. חותכים את הצורה הרצויה, ומהבצק העודף יוצרים כדור חדש, מרדדים אותו ומקפיאים 20-30 דקות. חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק.
** חושב!! כיוון שמדובר בבצק חמאה, ברגע שאוספים את הבצק מסביב לצורות הרצויות, פשוט אופים את העוגיות. כלומר ייצאו די הרבה נגלות של אפיה. פשוט הבצק הזה מפשיר ונמס ממש מהר. גם אם כל פעם תכינו 10 -15 עוגיות זה לא נורא. 
5. את העוגיות אופים ב-180 מעלות כ10-13 דקות.
6. מצננים ומקשטים ברואיל אייסינג









אין תגובות: