מצרכים:
500 גרם קמח לבן (חשוב לנפות את הקמח)
מים פושרים ( בין 3/4 כוס לכוס 1 או בין 180 מ"ל ל-240 מ"ל)
2 כפות סוכר לבן (30 גרם)
1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
1 ביצה
1 כף אבקת חלב (8 גרם)
2 כפיות מלח שטוחות
הכנה:
1. מתחילים עם 3/4 כוס מים, מוסיפים אליהם כף 1 של סוכר והשמרים ונותנים לשמרים לתסוס כ-5 דקות.
2. בקערת מיקסר לשים יחד: קמח, כף 1 של סוכר, שמן, ביצה, אבקת חלב, מלח ואת תערובת השמרים. לשים כ6-8 דקות. במידת הנדרש אם הבצק יבש מידי מוסיפים כל פעם כפית של מים.
3. מכדררים את הבצק, מורחים בשמן קנולה/סויה, מכסים לניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. יוצרים מהבצק נקניק ארוך ופורסים לחתיכות שוות בגודלן.
5. ממלאים במילית שרוצים, מסדרים בתנית על נייר אפיה משומן.
6. מתפיחים קלות שנית בזמן שממתינים שהתנור יתחמם ל-180 מעלות.
7. אופים כחצי שעה, כל 10 דקות בודקים את צבע הלחמניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה