כדורי שוקולד מתוקים וחמצמצים בו זמנית, לא משהו שילדים יאוהבו אבל ממש תענוג למבוגרים!!!
בשביל אפקט קישוטי ויפה אפשר להיעזר בתבנית סיליקון.
מצרכים ל30-33 כדורים:
1 חבילת פתי בר שוקולד (250 גרם)
1 חבילת עוגיות בישקוטי (100 גרם)
1 חבילת שוקולד לבן (100 דרם)
1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
350 גרם גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה
לקישוט:
1-1.5 חבילות שוקולד מריר (100-150 גרם)
הכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את העוגיות והשוקולדים. מערבבים היטב בקערה גדולה.
2. לתערובת השוקולדים והעוגיות מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. כשקשה לערבב עם הכף ניתן ללוש בידיים נקיות.
3. ממיסים שוקולד לקישוט, מעבירים כמות שווה בין כל השקעים ומעבירים את התבנית למקרר ל5-10 דקות עד שהשוקולד מתקשה.
4. יוצרים כדורים ודוחסים כל כדור לשקע עם השוקולד שהתחיל להתקשה. מחזירים למקרר ונותנים לכדורים לנוח לפחות שעה.
5. מסדרים את הכדורים במנג'טים קטנים ובתאבון :)
![]() |
זה השלב שבו גיליתי שהקערה שבחרתי קטנה מידי והיתי צריכה לעבור לקערה גדולה יותר |
![]() |
שוקולד מריר 60% של לובקה |
2 תגובות:
נראה נהדר! האם יש צורך לשמן את תבנית הסיליקון?
אין צורך לשמן את התבנית כי היא תבנית סיליקון גמישה מאודו, כשהשוקולד מתקשה הוא יוצא ממש בקלות.
הוסף רשומת תגובה